Monday, April 28, 2008

En Hemlig Samtal På Svenska


Okej, varsågod.

Nyligen har jag skrivit att mitt svenskt språk förbättras varje vecka eller “bättre o bättre, dag för dag.”

Nu måste jag visa er på Linköpinglivin’. Lycka till, Sean.

Jag gillar att skriva på svenska på min blogg eftersom amerikaner kan inte förstå och det ser bra ut - kanske även att har jag lärt ett nytt språk. Jag ser framåt till kommenterarna.
Min hemlig samtal med svenskarna på svenska...

Sen det verkar som mycket mer svenskar än amerikaner tittar på den här bloggen – 75 procent tills mitten av maj åtminstone – det är bra att prata på svenska inom denna inlägg. Den sista gången att skrev jag på svenska var i februari i fjol (Min Pappa Kommer till Linköping). Jag pratade om saker om helgen med min pappa, men inga idéer. Det är lättare att prata om saker, men idéer blir viktigt att förbättras. Inga saker idag, bara idéer.

Min motivation att fortsätta på svenska tyvärr går upp o ner o berod på mitt jobb. Sen förväntar jag att lämna Sverige att börja 2009, ibland det blir svårt att förtsätta på svenska, men jag har många svenska vänner att hjälpa mig och förväntar mig att förbättre. Tack, allihop! Så, förlåt min fel på svenska denna vecka på Linköpinglivin’ och bli trevlig att jag, en typisk amerikansk med andra språk, har lärt någonting!

Fastän har jag gjort flesta fel här redan, det blir lättare att skriva o läsa på svenska än prata o förstå på svenska. Jag tänkte att mitt ordförråd behövde växa för att förbättras på svenska (och javisst, det kan o ska växa), men mitt problem för att förstå svenska är svenskar som pratar så, så fort!

Jag förstår invandrar på svenska utan problem. Vi har bra och komplicera samtal om och om igen. Det känner så kul. Varför? Dom pratar långsamt. I helgen, tittar jag på en svensk film, en riktig kul svensk film, Så Som i Himmelen. Jag rekommendar det, men jag lyssnade på svenskt språk och tittade på svensk text samtidigt och förstår jag allt - inget problem.

Om jag skulle kunna läsa text under varje samtal på svenska, min svensk blir superbra! Kanon!

Fortforande tills då, ska jag fortsätta att träna på svenska och prata med svenskar och säger mitt favorit ord, “Igen och långsamt, tack.”

Tack för ditt tålamod denna vecka o tack för din hjälp alltid. Trevlig Valborg, men inga brasor för mig....À très bientôt à Paris! Vad roligt!

Au revoir och ha det så bra...
(Bilder från Stockholm i mitten av april. Välkommen vår!)

7 comments:

Anna H said...

Jag förstår precis hur det känns. Min favoritreplik när jag är på semester i Tyskland är "Bitte langsam sprechen" :-)

Det är (som jag tror du nämnt tidigare) svårt för er som pratar engelska att lära svenska eftersom vi så gärna vill prata engelska.

(jag skrev långsamt så att du ska hinna med)

Anonymous said...

Vad skoj att du vill skriva ännu ett blogginlägg på svenska. Att det är små fel här och där spelar inte så stor roll. Det var inga problem att läsa och förstå vad du skrivit.

Du får ha det jättebra i Paris och där om någonstans finns det trevliga caféer att sitta ner och ta en fika. ;)

Ang said...

Hey nice blog, oh wait, can't read it :-)

Todd said...

Hej, fika, McDrivenklubben, bilar, Aquavit

That about does it for my Swedish.

Anonymous said...

jättebra skrivet! jag är riktigt imponerad av hur bra du stavar. skulle vara kul att höra dig prata också :) men det är ju lite svårt i en blogg haha.

/trogen läsare

Mom said...

Whoa--den ska tar mig en stund för att översätta denna blog, men jag ska gör den!!! Tack för utmaningen, Sean.
Förälskelse till dig, Mum
PS. Have a great time in Paris!!

Anonymous said...

Let's see... I'm an American, living in America, and I could understand all of your entry just fine. Of course I've also got all the Harry Potter books in Swedish on my bookshelf (my favorite way of learning the language besides watching rapport and barnmorskorna over the internet) and a Swedish wife... :)

I won't even try to respond in written Swedish because while I can read and speak reasonably fluently, I can not write worth anything.

My experience is that learning Swedish is frustrating because every Swede you meet is able to speak better English than your Swedish, and they'd rather practice too. Of course it's a great language for speaking privately as the chances that people around you understand it are low.

-David