Sunday, February 25, 2007

Min Pappa Kommer till Linköping!Om du har läst denna blog sedan i augusti, då du har träfft min pappa, Johan, redan. I november, jag rest till Prag för att se honom på hans nya hemme. Han lärar engelska i Prag. Min blogg från Prag är en favorit för mig. Denna helg, min pappa anlände till Central Station på fredag, kl. 21:00 och han lämnade på söndag, kl. 13:00. Ja, en kort helg, men en bra helg för två Amerikaner i Linköping.


Efter min pappa anlände på fredag, vi gick runt Linköping Centrum och bestämmade att äta middag med Afrodite Grekisk restaurang på Nygatan. Denna restaurang är en favorit men min företag, och maten är jättebra. En perfekt början för vår helg i Linköping.


På lördag, vi kom till Linköpings Universitetet och Colonia. Då, Gamla Linköping, men det var stängt! Dåligt! Gamla Linköping öppnar kl. 12:00 och vi var där kl. 11:00. Förlåt, pappa. Inte choklad idag! Vi tog bild och lämnade mot Domkyrkan och slott.


Min pappa och jag både gillar historia, så Domkyrkan, Slott och Stadshus var mycket bra. Vi gick runt denna histora områd i Linköping, men snart vi behövde ha en paus.....precis, vi behövde äta kanelbullar och dricka kaffe. Precis! Det var tid för min pappas första fika!


Vi gick till Wayne's Coffee och han träffde min kompisar med Wayne's, då vi började träffas många människor och kompisar som gick runt Linköping Centrum. Min pappa tänker att jag kännar alla i Linköping nu, därfor han träffde en massa av människor på lördag. Jag visade han System Bolaget, Norins Ost och Stora Torget och annan saker och platser i Linköping Centrum, då vi lämnade till Cloetta Center och LHC ishockey mot Malmö.Det var en bra spel. Den början av den tredje period, någon hade en mål. Då, vår LHC gjorde en mål, då andre, då tredje och en mer var mycket fint! LHC vinnade 4 - 0. Jättespännande!
Bilden upp var min pappa med tre kompisar och studenter på Linköpings Universitetet, Cecilia, Hampus och Vaclav. Cecilia och Hampus bor i Colonia och Vaclav kommer från Prag, så han och min pappa pratade mycket om Prag, Tjeckian och öl från Prag. Jättekul.


Efter spelen, vi gick till Bishops Arms Brittisk pub på Ågatan och träffde människor från min svenskakurs. Idag, min pappa och jag gick till Ryttargårdskyrkan och sjungade på svenska. Min pappa sjungade på svenska! Jag skrattade mycket, som du skrattar om min första blogg på svenska! Jag har redan en lärare på svenska, så jag behöver inte något mer. Jag ska gilla inte kommentar att visa min många problemer på svenska! Tack för din hjälpa, alla!


Och, min mamma, Dianne, ska kommer till Linköping i April. Vi ses för fika i Linköping!
11 comments:

Anonymous said...

Little Whiting,

We're all very proud that you can write so much in Swedish. However, you're forgetting your English-Speaking readers still exist. Show off...

Also, I'm glad you got to see Papa Whiting. I still remember meeting him for the first time and thinking that he was an older version of you...especially after a few jokes he told... :)

Next time, write one in Spanish!

Best,
D

Hans Persson said...

Jag ska gilla inte kommentar att visa min många problemer på svenska!

Jag önskar att jag kunde lära mig ett språk så där bra på ett halvår. Visst syns det att ordföljden är engelsk ibland, men det är inget problem att förstå vad du menar.

Anna H said...

I've also had problems with Gamla Linköping opening so late several times. I keep forgetting....

About the language: The best way to learn is always to use the language. A lot of people coming to Sweden has great problems learning because we like to talk English.

For the English readers: there are uinversal translators! They will work just fine for this purpouse!

Anonymous said...

Hello!

This is the first time I make a comment but I have read it since the article in Corren.
I'm quit sure that I'm not alone to do so. Read without make any comments to your blogg.

Jag är imponerad att din första hel svenska blogg kom så snart. Det är inte hela världen att inte alla ord kommer i rätt ordning. Jag tycker det bara är roligt att du försöker lära dig svenska. För du hade troligtvis klarat dig bra enbart med engelska under de två åren du tänkt vistas här.

/Thomas

Ang said...

Great photos ... but can't read it :-) Lexi loved her Swedish B-day present! Thanks for thinking of her. Miss you ...

Skhor said...

WOW, Sean

We're all very impressed with your language skills, gold star. =| I'm guessing you had fun with your dad, and that some form of hockey was appreciated together....details? =)

-Sarah

Jessica said...

Hej Sean,
the icehockey-match was really "jättespännande"!
Tack så mycket for your hospitality.
See you!
http://www.bacharach.de

Jessica

Christopher said...

hey man, I love your website, even though I can't read it because you took to the language so quickly!

Todd said...

It's difficult to give a comment on a blog written in a foreign language, but I did see a few words that looked familiar.

1. Pub
2. Pappa
3. Tanker

I assume this means that you got dad tanked at a pub?


P.S. I had a little help on this comment from someone, but I will protect her anonimity.

Bernsy said...

Love it! Keep it up Whity! Save some fun for June!

Coornet said...

I have been waiting for this blog to be written in Swedish.. Al I can say is wow.. Good job !!